menuMENU    UK Free TV logo Archive (2002-)

 

 

Click to see updates

All posts by John Langley

Below are all of John Langley's postings, with the most recent are at the bottom of the page.


Hi - since the retune yesterday we are experiencing weak signal strength and quality problems on certain channels - we had no previous problems!

Channel- strength - quality
24 84% 100%
39 83% 100%
42 30% 83% very poor
45 40% 95% occasional break up
46 48% 100% usually ok

I would have thought all channels would be of similar strength and quality as they are all coming from the same transmitter (Bluebell Hill) - Any ideas what the problem could be?

link to this comment
GB

Thanks Dave Lindsay - must say it all sounds v logical now you have explained it. We have a high gain digital aerial (used to be on my daughter's house in poor reception area until she moved). We do have a multipoint booster to distribute to a number of rooms into which the aerial connects.

So I assume you can buy attenuators from the likes of Maplins - any suggestions as to the likely value I should purchase or can you get variable ones?

link to this comment
GB

Hi. Really need some help! I have just done a complete channel re scan on the freeview TVs in our house to update them with some of the "moved" and/or new stations. All the TVs except one are fine. One a relatively new but basic TV has numerous stations now "missing". It is one of two fed from a signal amplifier and was perfect before the re scan. The other TV connected (after the rescan) is fine with all the new/moved stations. I have swapped the arial feed over and re done the scan but numerous stations are still missing and the other TV is fine on the other lead. I have tried again with a new lead with no improvement. I then switched the TV off, disconnected the arial, rescanned to remove stations as suggested, then rescanned again with arial connected. No improvement at all! Any practical ideas gratefully accepted!!!! Thanks in advance and regards John

link to this comment
GB