menuMENU    UK Free TV logo Archive (2002-)

 

 

Click to see updates

All posts by David Ashworth

Below are all of David Ashworth's postings, with the most recent are at the bottom of the page.

D
Winter Hill (Bolton, England) transmitter
Friday 21 February 2020 12:47PM
Chorley

PR7 1PT.

PROBLEM: Approx 10 year old SONY BRAVIA LCD TV : Model: KDL 40EX 403. Specifically built to accomodate the changeover period from Analog to Digital TV, avoiding the need for a Digibox. It has an Analog/Digital choice button on the remote, but NOT on the TV itself. The instruction Manual has a section: Watching TV. This tells me 1. To turn on the TV. 2. To select a mode (Analog or Digital). NOTE this was set to DIGITAL from Day 1 and never altered. 3 Select a Channel either using the programme rocker switch, or if preferred when using digital, press guide and select.

Following yesterday's Freeview Changes, I did a digital auto-retune, in the course of which I could clearly see the digital channels being found. It informed me that the retune was complete, and asked for confirmation, for which I pressed the button for on the remote. I pressed Back/Return to go back to the horizontal menu, and went across to Digital. Below the Digital Symbol was the Guide signal. I clicked on guide, and it told me it had no information stored!!

It transpired that the TV Set had reverted to Analog Mode and this was confirmed when the i-Manual button on the remote was pressed. Having pressed the Analog/Digital selection button to NO effect, I switched the TV off, unplugged it from the Mains Electricity, waited 2 minutes, and re-started the TV. I got a fuzzy screen and a Sh-ing noise - clearly Analog. I tried the Mode button to change to Digital, but it did not work. The green on-light on the TV flashed 15 times before it ceased to flash, but the TV remains in Analog mode!!!

Anyone know what this is all about? The Set has worked perfectly for 10 years. I have a lady friend who lives in Bolton. She has a Panasonic TV of a similar vintage. Her TV has done the same thing and is now stuck in analog!

link to this comment
GB