menuMENU    UK Free TV logo Archive (2002-)

 

 

Click to see updates

All posts by Mr Naseem Shafi

Below are all of Mr Naseem Shafi's postings, with the most recent are at the bottom of the page.


Transmitter engineering: Channels on COM 6 are pixelated/sound breaks but all other channels are OK just the ones on COM6. Any ideas?

link to this comment
US

Post code is GU22 8EY

link to this comment
US

Thanks MikeP for the response. All available channels were fine and nothing been added or removed, just seems a bit strange just COM6 channels are affected. Will go through your comments and see what the issue is.

link to this comment
US

Just to update all the problem is now resolved. Would appear to be a connection issue in my setup. Many thanks to all who helped.

link to this comment
US
N
Full technical details of Freeview
Wednesday 26 December 2018 10:26AM
Woking

Well I thought the issue was resolved but back to square one. To recap certain channels come up 'no signal' and then some time later same channels are ok i.e. all available channels are ok none missing. so I am at a loss as what's going on. How can they be ok one minute and then gone the next?

link to this comment
GB
N
Full technical details of Freeview
Thursday 27 December 2018 9:14AM
Woking

Have checked all cable connectors etc, but what I can't understand is not touching anything all channels are ok so you think great problem solved, but then some channels just appear no signal & then again leave it i.e. do nothing and the channels that were ' no signaling' are back ok! Not sure about a 4g mast but the amp dist I have has a 4g filter. My postcode is GU22 8EY.

link to this comment
GB
N
Full technical details of Freeview
Thursday 3 January 2019 9:58AM
Woking

Using my tv's signal condition function I went through all available channels to see what's going on and on the whole the majority were 100% for strength and quality, however the channels that are on com7 and 8 multiplexes were funcualting up and down but ok for the picture and sound to be ok to view. Some were 0% for quality and 93% for strength and this caused a no signal issue. So that's the issue I have sometimes com7 and 8 are ok even though the strength & quality is going up/down, other times the same channel is 0% for quality but 93% for strength resulting in a no signal situation. Is the issue my end or crystal palace's end or both? Yes the aerial is pointing at crystal palace and is a wide band one.

link to this comment
GB
N
Full technical details of Freeview
Thursday 3 January 2019 8:35PM
Woking

ok thanks Mike, just bought one off ebay, will let you know in due course

link to this comment
GB
N
Full technical details of Freeview
Friday 4 January 2019 3:53PM

Just to add I can understand if I was near the transmitter but I am about 34 km away so too much signal shouldn't be a problem I would of thought however I have ordered the atteuator as you said which I will give a go. Also checked all channels last night and all good, the affected ones were showing low signal strength and quality but picture and sound was ok. You would not know the signal was soo low the picture and sound were that good without any break up. Both com 7 & 8 multi plexes are less power that the other ones so that might have a bearing on my issue.

link to this comment
GB
N
Full technical details of Freeview
Tuesday 8 January 2019 8:40AM
Woking

just to update tried the attenuator last night and found no difference,

link to this comment
GB
Page 1