menuMENU    UK Free TV logo Archive (2002-)

 

 

Click to see updates

All posts by rob

Below are all of rob's postings, with the most recent are at the bottom of the page.

R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Tuesday 21 January 2014 10:33PM
Kidlington

Yep thought the same jb, picture seems ok however at the moment, will try it out tomorrow on another ariel / tv. Not sure the figure can be right, 100% signal and 10 % quality would have glitching all over the place.

Rob.

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Tuesday 21 January 2014 11:23PM
Kidlington

I will do jb, however i still would not expect 100% signal with 10% signal, all seems a little strange that said when i plugged the logic 19 inch flat screen into the Ariel socket i had 100% quality and 0% signal on the screen and how in hell would that work and it did not name the region. However when i plugged it in at the Ariel point (run from point on wall under floor to Sony tv) showed signal at 60% and quality at 80 or higher and it identified the region.
Not sure what's going on there, is something strange happening in the cable under the floor?
All very weird.

regards Rob

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Wednesday 22 January 2014 4:27PM
Kidlington

Well another update,
just looking along the street i have noticed lots on new tv ariels and lots with what look like masthead amps on.
also i asked at work and someone there had exactly the same problem, Ariel split a few times and tvs upstairs fine but the channel 60 channels blocky at times just like mine. He ordered a powered 4g splitter and plugged this in the loft and it has cured his issue.Now thinking that all the masts around here this could be the problem. Anyway ordered one off ebay and will be here Friday so fingers crossed.

regards
Rob.

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Wednesday 22 January 2014 10:11PM
Kidlington

Cheers mike p,
Contacted them and they say there is not an issue. I am not sure if that's true however.

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Thursday 23 January 2014 9:06PM
Kidlington

Hi all again,
now i am still hoping to cure this and get back to using my Sony tv as the alba has a good picture but the remote and slow reaction time is driving me nuts. Now if all else fails i may need to call on a professional, does anyone have any impartial advice for a good Ariel tech in the Oxfordshire region that's not going to cost me the earth.
By the way alba says 100% signal 9 % quality on most channels tonight, what's in my system that's causing the low quality? If it is, not sure i believe these signal meters now they all seem different on each set or box.

again thanks all for your help and patience with me.

regards
Rob.

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Friday 24 January 2014 6:36AM
Kidlington

Thanks again jb 38, i am sure that it does not do that on my Sony bravia, if i do the manual tune it just asks for the number, i put it but there is no quality or strength on the manual tune or the auto. I can only see the meter after when i go into the info section and i only get strength there no quality. I will try again later.

Rob

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Friday 24 January 2014 5:06PM
Kidlington

Dear all,
update is i think that one of my issues is a weak signal due to the number of splitters in my system. I have put the fly lead that i made back on from the tv point to my dvd recorder, now last time i did a scan with this with the first set up ( no fly lead and cable split under the floor to two points) i got 9 channels ( Sony tv signal said high however and all channels found).
scanned with flylead to dvd player now have all the channels and i can check the signal and quality on the Sony dvd recorder unlike the Sony tv where i can only see the signal strength. Strength is now between 68 and 89 and the quality is 100. So there must be an issue with the cable or the number of splitters. However the blocky picture on channel 60 programmes is still present, not as bad but still there so i have put the alba set top box back on which does not.
I think that my Sony equipment must be more sensitive to some form of interference than the alba, hopefully when the 4g splitter comes it may cure the issue and boost the signal enough to use the under floor cables.

regards
Rob

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Friday 24 January 2014 10:53PM
Kidlington

Powered splitter on the way, have passive splitters one splitter has 4 output i only use 2. And then split again downstairs only a two way.

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Saturday 25 January 2014 1:31PM
Kidlington

Update, power splitter 4G ready now in loft with extension lead running up there for testing. Thought it had cured it then started blipping again. The signal strength is much improved however with the split under the flooring i still have in place. Run the fly lead above ground straight to the Sony bravia tv and that still did not stop the glitching. So tried the Sony dvd hhd on the fly lead above ground and again after a bit it has started to glitch also, also done with under floor cable and also glitching again. It is as if both Sony and hhd are ok until they have been on for 5 mins then it starts again.
Alba set top box is fine with no glitches well maybe one in 2 days for a second. So confused over this, i have the filter in place signal good quality good only glitching on channel 60, alba box works fine grrrrrrrrrrr, will use that for now but have to give back as borrowed, so lets hope the replacement i buy has the same shielding. Now think it must be next door, but they cannot change there setup apparently.
any other ideas or advice would be appreciated.

regards
Rob

link to this comment
GB
R
Oxford (Oxfordshire, England) Full Freeview transmitter
Saturday 25 January 2014 9:54PM
Kidlington

Hi jb38, the 4g is in the booster, 8 way only using 2 outlets (future proofing). Think i will try the tetra filter and then i have covered all bases. If that does mot work then i think i will just buy a new tv or hope to keep hold of this borrowed set top box.
what do you think?

Rob

link to this comment
GB
Page 2